Ще има и нови пандемии в световен мащаб. Това прогнозира математикът от БАН

...
Ще има и нови пандемии в световен мащаб. Това прогнозира математикът от БАН
Коментари Харесай

Витанов: Яж, народе, пий, COVID-19 няма да ти развали празниците

Ще има и  нови пандемии  в международен мащаб. Това прогнозира  математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов . По думите му гъстотата на популацията по света пораства и  вирусите  се популяризират все по-лесно.

Относно  развиването на пандемията от COVID-19  у нас, Витанов подсети, че  не се чакат проблеми през идните празници .

По думите му разпространяването на COVID-19 е забавено и вълната няма да се вдигне толкоз високо, че да сътвори основни проблеми за здравната система до  коледните празници .

„ Винце, туршийка, мезенце, спокойна Коледа макар ковида и войната “, обобщава математикът.

И предвижда, че не  няма да има дефицит места в лечебните заведения , чака се през декември и смъртността на пациенти с COVID-19 да е ниска.

14-дневната заболеваемост също спада, регистрира Витанов и добавя: „ Има възможност спадът да се забави и трендът да се обърне. Но-о-о-о, ковидът е задоволително занимателен, с цел да не може да се надигне толкоз, че да ни сътвори проблеми за Коледните празници. След празниците зависи от това,  какво ще си внесем от чужбин а около празниците.  Предварителните сметки не демонстрират, че ще имаме особени проблеми “.

„ Ситуацията е спокойна.  Пий, народе и яж , Ковидът няма да ти скапе празниците “, обобщава Витанов.

На финала по случай рождения си ден  проф. Витанов  разгласява „ специфична карта “. И заключва: „ 14 дневната заболеваемост по остарелия проект на Министерство на здравеопазването от времената на министър Кацаров.  Изцяло зелена карта  по специфичен мотив. Яж и пий, народе. Ковидът няма да ти скапе празниците “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР